Komentari
Harvey Specter
Posted at 9:37 am September 28, 2015
Gordana
Author

Postovani, pre svega hvala na svom znanju koje nesebicno prenosite.
U zelji za skidanjem viska kg, treba mi savet u vezi sa kardio vezbanjem. Naime, posedujem kucni bajs, koji koristim u nemogucnosti da posecujem teretanu. Interesuje me, da li je to dobar izbor za kardio? Uz to, interesuje me da li mogu da koristim zamene za obrok,npr. Kao zamena uzine i/ili vecere?
Unapred hvala na odgovoru,i sve najbolje.

Već sam puno puta rekao da sam ja godinama isključivo koristio sobni bicikl u kardio treningu i pravio rezultat.
Nije bitna kardio sprava već odnos unos ai potrošnje…
Lično,ne volim zamene obroka sem kada su moranje iz razloga da ne možemo da stignemo da jedemo…

Harvey Specter
Posted at 3:30 pm January 14, 2016
Jovana
Author

Cao 🙂 Puno bi mi znacilo ako bi mi pomogao oko jedne stvari. Aktivan sam sportista,vec dugo se bavim sportom,treniram fudbal.Imam 17 godina. Kondicija mi nikad nije bila problem,ali imam problema sa snagom koju trebam da imam tokom duela. Trener to zove staticna snaga. Rekao mi je narucito da poradim na rukama. Sezona mi pocinje sredinom marta,pa bih do tada da poradim na rukama sto vise mogu. Ako mozes da mi kazes sta,kako i koliko da radim za ruke i koje sprave da koristim ili samo bucice. Hvala ti unapred.

To zahteva ozbiljno pisanje programa treninga a nažalost ja ne mogu ovde da izađem svima u susret.
Moj ti je savet da ti to napravi neko ko se baš bavi razvojem snage konkretno za fudbal…i te vežbe koje se koriste mora neko da ti pokaže kako se rade.

Harvey Specter
Posted at 1:40 am July 27, 2016
Nora
Author

Cao Djordje, mnogo bi mi znacilo misljenje oko ishrane i zelim da cujem gde gresim.
Gledam da se hranim sto zdravije i pazim sta jedem, ali mi kilogrami i dalje stoje u mestu, nekada i dobijem 1-2kg viska.

Moja ishrana je ovakva:
1) Dorucak- ovsene pahuljice iz kesice sa mlekom ili integralni hleb sa humusom ili pasirana banana sa jogurtom

2) Rucak- 200-250g belog mesa ili ribe, nekada i punjeno belo meso ili 7,8 falafela sa humusom ili krompir ispod saca 200-300g

3) Vecera- palacinke od ovsenih pahuljica punjene kokosom ili krompir

Ovo je samo par primera koje najcesce konzumiram.

Da li je ovo dobra ishrana i , ako nije, sta joj je mana ?

Hvala 🙂

Ishrana je blago rečeno totalno promašena kada hoćemo da smršamo… previše ugljenih hidrata…
Naravno ne znam kakav je trening ali svakako previše…

Harvey Specter
Posted at 12:03 am January 27, 2017
Milan
Author

Koje suplemente da kombinujem za dobijanje misicne mase??? Visok sam 1.80 i tezak 68kg.

Za početak to je protein, kreatin i vitamini… sve ostalo otom potom… ali bez kvalitetne hrane sve je džabe.

Harvey Specter
Posted at 2:03 am October 29, 2017
Jelena
Author

Pozdrav Djordje!
Verujem da ti mali milion ljudi pise i pojma nemam da li ces uopste i procitati ovaj moj referat, ali ja ti moram pojasniti svoje \\\”stanje\\\”. 😁 Odusevljena sam tvojim videima na Youtube-u, smatram da jako dobro znas svoj posao, te bih te molila za pomoc. Nazalost, proslo je vise godina kako sam poslednji put vezbala u teretani, toliko da sam imena pojedinih vezbi potpuno zaboravila, a nekad sam bila sportista i rekreativno (pocetnicki) vezbala u teretani, zamisli tuge. 😔 U tom \\\”periodu mirovanja\\\” desio se moj sin 😁, ali sa njim se desio i visak kg koji je i danas tu. 😝
Elem, da \\\”skrati ciga\\\” 😁… Imam 27 godina, 168cm i 74kg, totalno sam fizicki neaktivna (osim trcanja za klincem i odlaska na posao), i naravno, cilj mi je pre svega gubitak masnih naslaga. 😁
Znam da je ishrana najbitnija, i znam da nije ispravno ovo sto radim, ali sam trenutno na nekoj (UN) dijeti koju planiram da zavrsim za jos nekih mesec dana pa da se onda apsolutno prebacim na zdravu ishranu. Krenula sam u teretanu pre par dana, i namera mi je bila da radim celo telo, ali me tip u teretani malo zbunio time da je bolje da prenem s parcijalnim treninzima. Zbog toga sam malo procesljavala internet i hvala Bogu, pronasla sam tebe 😁 Posle odgledanih videa odlucila sam da pratim tvoje instrukcije u vezi treninga za pocetnike, ali me malo bune tezine 🤔???
Npr, ja na PEK DEK-u ne mogu da odradim 3 serije od po 15 ponavljanja ni sa tezinom od 5kg? Nemam pojma koj djavo sa mnom ili sta vec ali tako je. Ukoliko nije problem, volela bih da mi bar orijentaciono kazes sa kojom tezinom da pocnem na svim spravama. Jer, meni najvise odgovara tezina od 5kg na svakoj 😖 a takvo vezbanje verovatno nema nikakvu svrhu. Pls, help!!! I izvini, mislim, zbog referata 😜
Srdacan pozdrav tebi i tvom timu 😁

Pozdrav…
Ne mogu reći težine jer je svaka sprava drugačija kao naprimer i taj pekdek… ako ne može na njemu da se odradi onda se uradi ta vežba recimo sa bućicama i to bi bilo razvlačenje na ravnoj klupi ili na kros mašini gde bi bio isti pokret.
ako si dobro odgledala klipove tamo sam rekao da su pokušaji i greške sastavni deo svakog učenja a to se odnosi i na težine.

Harvey Specter
Posted at 7:30 pm January 12, 2018
Danijela
Author

Postovanje Djordje.
Htela bih da krenem sa kardio treningom,pa me interesuje,da li mogu i sta mi preporucujete?
Prvo:
Da li smem da treniram,jer imam zadebljanje abdominalne trbusne aorte.
Drugo:
Ako smem,sa kakvim treninzima da krenem i kakvom ishranom.
Problem su mi noge,butine i pozadina,gde ima masnih naslaga,a rado bih ih se resila.
Hvala unapred.
Pozdrav,Danijela.

Kada postoji bilo kakav zdravstveni problem ja ne želim ništa da savetujem već bi to trebalo videti sa lekarom koji zna koliko je zadebljana i koja vrsta aktivnosti se može izvoditi.
Bilo koji kardio srednjeg tempa ne bi trebao da pravi problem ali nije moje da preporučujem…svakako ishrana će ovde igrati ključnu ulogu.

Harvey Specter
Posted at 6:26 am October 30, 2018
Marko
Author

Poštovani,

Radim takav posao, da utiče na višak mojih kilograma. Evo o čemu se radi: Imam 42 godine, kancelarijski posao, i oko(1,79m i 93kg) 15 kg viška. Želeo bih da smršam, ali zbog finansija ne stižem da vežbam u teretani, tako da mi je vežba kod kuće alternativni izbor.

To bi mi pomoglo da za 3, 4 meseca smršam i dovedem sebe u red(do oko 80kg). Mnogo bi mi pomoglo kada bih imao neke vežbe za skidanje sala kod kuće. O ishrani sam počeo da pratim tek nedavno sa Vašeg sajta, i neo očekujem munjevite promene. Šta mi možete predložiti?

Na prvom mestu sve će zavisiti od ishrane a tek onda od vežbanja…
Ne mogu da budem od velike pomoći kada je vežbanje u kući u pitanju jer se ja bavim isključivo teretanom ali svakako da će tu trebati i neki kardio 3x30min za početak(brzi hod napolju recimo) ako sam taj program u kući nije neki kondicioni trening što bi realno i morao da bude obzirom da nema opterećenja.

Harvey Specter
Posted at 6:01 am November 6, 2018
Emir
Author

Pozdrav.Treniram 4 mj,dijelimicno ima pomaka.Ja zelim dobiti na misicnoj masi.Od suplemenata koristim Whey,Omega 3 i Creatin.To sve konzumiram svaki dan po jednom.Plan i program vijezbanja sam preuzeo od Vas,tacnije plan vijezbanja za pocetnike.I vrtim ti 3 x tjedno.Da li je taj program odgovarajuci da i dalje ga nastavim koristiti?Posto kao sto sam rekao da idem vec 4 mj u fitnes.Koje su Vase preporuke kako bi sto bolje napredovao,i ostvario zeljene rezultate?Hvala i srdacan pozdrav.

Svakako bi trebao menjati periodično program treninga kako bi nečim novim “šokirao” mišiće…ne mora ta promena biti drastična ali menjanje broja ponavljanja,pauza,vežbi,rasporeda mišićnih partija često zna da pomogne da se prevaziđe trenutni plato…pod uslovom da je ishrana sve vreme kako treba.
I da, ne treba očekivati non stop promene na telu jer je proces dobijanja čistih mišića dugotrajan….

Harvey Specter
Posted at 11:29 am May 12, 2020
Goran
Author

Postovani Djordje, meni draga osoba (1968. godiste, 52 godine) godinama je imala na svojih 163 ili 164 cm visine oko 63, 64 kg. Od sredine 2018. nastupili su odredjeni zdravstveni problemi i ona danas ima 81 kg. Pocela je od 1.maja tekuce godine da koristi Vitalis slim kapsule za mrsavljenje i sada ima 77-78 kg (danas je 12.5.). Ja sam ubedjen da bi uz neku redovnu fizicku aktivnost to bilo jos mnogo bolje. Moram da priznam da je korigovala i ishranu, sto takodje nije lako, ali se bori. Medjutim, taj deo oko nekog redovnog treninga nekako ne ide. Sta bi vi preporucili i koliko bi to kostalo mesecno da dodje do nekih rezultata? Ona ima problem najvise sa stomakom koji ranije nije bio tako izrazen (kao lopta) i kifozom koja traje jako dugo (deluje kao grba na ledjima). Eto, bio bih zahvalan na savetu i veliko hvala sto cesto dajete korisne savete koji se odnose na vezbanje, a samim tim i na zivot uopste.

Dobro ste ubeđeni jer je BILO KAKVA fizička aktivnost moranje… hrana je svakako bitna ali ona na duže staze neće doneti uspeh ako nije u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću.
Kod mene u centru postoje ovi naši vođeni treninzi koji su jako pristupačni po ceni ( 5000-6200din) a imaće nadzor trenera kao i obavezu da dolazi.
Što se kifoze tiče tu ne može ništa posebno da se uradi sem da se jačaju mišići i smanje pritisak.

Ostavi odgovor

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>